Muurahaisia keltaisella taustalla

Tervetuloa Ruuhkavuosiblogiin!

Ruuhkavuosiblogi lähti liikkeelle kirjan Ruuhkavuosien ratkomisopas kirjoittamisesta. Keskustelin  kirjoittamisprosessin aikana usean ihmisen kanssa joka esitti innovatiivisia ajatuksia ruuhkavuosista ja työn ja perheen yhteensovittamisesta ja kertoi henkilökohtaisia tarinoitaan siitä, miten oli taistellut läpi omat ruuhkavuotensa. Tiesin tarkalleen, mistä he puhuivat. Ja totesin, että nyt taitaa olla aika perustaa blogi, jotta saadaan kuuluvaksi laajempi joukko ääniä tärkeään aiheeseen liittyen.

Yritysten roolista ruuhkavuosiyhtälön ratkomisessa on kirjoitettu yllättävän vähän, ja aika usein keskustelu on pintapuoleista tai konfliktihakuista. Tämä vaikka tiedetään, että lapsiperheiden vanhemmat hyötyvät työssä käynnistä (etenkin äidit ilmoittavat, että jaksavat paremmin rumbaa kotona  pienten lasten kanssa kun käyvät myös töissä). Tutkimusten nojalla ruuhkavuosimyönteisesti ajattelevat yritykset ovat myös selvästi ”plussan puolella” hyötyen mm. maine- ja rekrytointihyödyistä, alennetuista sairaspoissaoloista ja henkilöstövaihtuvuuden vähentymisestä. Ei huonompi investointi, siis!

Jos lähtökohdaksi otetaan, että ruuhkavuodet kuuluvat jokaisen henkilön arkeen ennemmin tai myöhemmin (jos ei lasten myötä niin vanhenevien vanhempien kautta) ja että niihin liittyvät joustot ja tukimuodot ovat osa yritysten normaalia investointipohjaa samoin kuin esimerkiksi työntekijöiden kouluttaminen, jotain tapahtuu. Yrityskulttuuri muuttuu. Ja kaikki hyötyvät.

Tule mukaan keskusteluun ja kerro meille, mistä erityisesti haluaisit kuulla Ruuhkavuosiblogissa.

Ruuhkavuositerveisin,

Maria

Lue myös

No Comments

Post A Comment