kansi_ruuhkavuosienratkomisopas-w300
JULKAISTU ELOKUUSSA 2016

 

Luovia ratkaisuja
ruuhkavuosien johtamiseen

Ruuhkavuosien ratkomisoppaassa käsitellään havainnollisesti ruuhkavuosimyönteisyyden hyödyt organisaatiolle: sen vaikutukset hyvinvointiin, tehokkuuteen, monimuotoisuuteen ja kilpailukykyyn. Kirjassa avataan konkreettisesti ja tapausesimerkkejä hyödyntäen, miten ruuhkavuosimyönteisyyttä johdetaan. Kirja antaa myös runsaasti esimerkkejä edelläkävijäyritysten parhaista käytännöistä ja niillä saavutetuista tuloksista.

Tutustu kirjailijaan

Arvioita

”Monelle meistä ruuhkavuosien aiheuttama väsymyksen ja riittämättömyyden tunne on tuttu; koet jatkuvasti olevasi väärässä paikassa väärään aikaan vaikka kuinka yrität parhaasi. Tämä kirja antaa käytännönläheisiä ja toteuttamiskelpoisia keinoja ja toimintatapoja, joilla koko elämänhallintaa on mahdollisuus parantaa. Jo pienet muutokset saavat aikaan ihmeitä. Työnantajat löytävät kirjasta monia hyödyllisiä ja kokeiltuja ideoita, joiden avulla työhyvinvointia ja työkykyä voidaan parantaa – ei pelkästään ruuhkavuosia elävien, vaan myös kaikissa eri elämäntilanteissa elävien työntekijöiden jaksamisen edistämiseksi. Suosittelen kirjaa lämpimästi kaikille asiasta kiinnostuneille.”

Kirsi Mettälä, henkilöstöjohtaja, Skanska

”Maria Carlssonin kirja on erittäin kattava kuvaus ruuhkavuosista. Kirjassa paneudutaan monipuolisesti työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen sekä arjen haasteiden ratkaisuun. Kuten kirjasta hyvin käy ilmi, joustavilla malleilla yritykset pystyvät saamaan yhteisöönsä arjen kiireissä väsähtäneiden vanhempien sijaan täysijärkisiä työntekijöitä. Itsekään en tiedosta eläväni ruuhkavuosia pienten lasten äitinä, sillä työnantajani ei ole kiinnostunut mistä ja milloin teen työtäni, kunhan hoidan minulle selkeästi asetut tavoitteet.”

Vilhelmiina Wahlbeck, viestintäjohtaja, DNA Oy

”Ruuhkavuosien ratkomisopas on käytännönläheinen teos esimiehille, henkilöstöhallinnossa toimiville sekä kaikille hyvästä johtamisesta kiinnostuneille. Kirjasta saa taustatietoa ja paljon hyviä vinkkejä ruuhkavuosiin liittyvien kysymysten ratkaisemiseen erityisesti asiantuntijaorganisaatioissa. Carlsson on koonnut ansiokkaasti mukaan esimerkkejä edelläkävijäyritysten hyvistä käytännöistä sekä taustatietoja Suomesta ja ulkomailta koskien perheystävällisten käytäntöjen lisäämistä ja niistä saatavia hyötyjä yritykselle.”

ANNA KOKKO, ERITYISASIANTUNTIJA, VÄESTÖLIITTO

Tutustu myös näihin

Esimies ja coaching

Esimies ja coaching kertoo, miten coaching voi kohentaa yksilön motivaatiota organisaatiossa. Kirjassa käydään läpi oivaltava coaching kehitysmenetelmänä, esitellään coaching-prosessin kulku ja perustekniikat ja kuvataan kirjoittajien kehittämä neliapilametodi. Kirjan toinen laitos on tarkistettu ja päivitetty vastaamaan alan nykytilannetta, ja siihen on lisätty uusia työkaluja. Kirja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat auttaa ihmisiä kehittymään ja herättää näissä sitoutumista, innostumista ja itseohjautuvuutta. Se soveltuu esimiehille, coaching-ammattilaisille, yritysvalmentajille ja aikuiskasvatuksen alalla toimiville.

Esimies ja Coaching -kirjan kansi

Mielekäs työ

Millainen työ tuntuu sinusta mielekkäältä? Miten voit hyödyntää omia
arvojasi ja vahvuuksiasi työssä tuloksellisesti tavalla, joka tekee
jokaisesta työpäivästä innostavan?

Kirja auttaa sinua uracoachingin työkaluja hyödyntäen tiedostamaan
vahvuutesi, laatimaan ihannetyöstäsi uravision ja saavuttamaan sen
konkreettisen toimintasuunnitelman kautta.